Radioprogramma’s van de Zeezenders van Vroeger op Visual FM

De Zeezenders van Vroeger is opgestart als een facebookpagina door Robert Janse uit Dijk en Waard om leuk en interessant materiaal te delen over de zeezenders van weleer.

Met meer dan 7000 fb-leden groeit de organisatie van de Zeezenders van Vroeger maar door en worden er ook diverse bijeenkomsten gehouden. Maar wat ook bijzonder is dat diverse dj’s van De Zeezenders van Vroeger ook radioprogramma’s maken die bij Radio Monique International worden uitgezonden. Radio Monique Internationaal is gestart met uitzenden vanaf het zeezender schip De Ross Revenge in december 1984  vanuit internationale wateren. www.radiomonique.am

 

Internetradiostation Visual FM uit Dijk en Waard is in contact gekomen met Robert Janse en is nu een samenwerking aangegaan met De Zeezenders van Vroeger om hun radioprogramma’s te mogen uitzenden op Visual FM.

Vijf DJ’s van De Zeezenders van Vroeger maken wekelijks een programma dat op Visual FM uitgezonden gaat worden.

Op zondagavond DJ Eric de Meijer, DJ Stanny Dobbelsteen en DJ Marco de Bruyn.

Op woensdag DJ Henny Radstaak en DJ Mike Collins (UK). Dit laatste programma is Engelstalig.

Kijk voor meer informatie op www.zeezendersvanvroeger.nl

 

Visual FM gaat de zondagavond radioprogramma’s van De Zeezenders van Vroeger integraal uitzenden op zondagavond vanaf 19.00 uur en de start is a.s zondag 14 mei. Dit is een week later dan Radio Monique Internationaal de programma’s uitzendt. En op woensdag zendt Visual FM vanaf 21.00 uur de programma ’s van De Zeezenders van Vroeger van woensdag uit.

Het team van Visual FM is heel blij om deze prachtige radioprogramma’s met wat nostalgie naar de zeezenders van vroeger te mogen uitzenden.

De Zeezenders Van Vroeger

 

Nieuw radioprogramma: Veltum Got The Blues

Als opvolger van het programma Blues Uit De Polder van Bluesman John is er vanaf 25 april wekelijks het bluesprogramma ‘Veltum Got The Blues’.
Jaap Veltum doet de presentatie en techniek van Ron Overtoom of Marieke Neesen. Luister lekker naar Bluesmuziek door de jaren heen. Uitzending dinsdagavond om 20:00 uur, met herhaling op donderdagmiddag om 14:00 uur.

Jaap Veltum

Overlijden Bluesman John

Op 1 april jl. is John Bronder overleden op 71-jarige leeftijd. John Bronder maakte het radioprogramma ‘Blues uit de polder’ voor Visual FM.
Maar daarvoor heeft hij jaren ook een bluesprogramma gemaakt voor Radio Compleet FM in Langedijk.
John was een markante man en haalde de bluesmuziek overal vandaan.
Als eerbetoon zenden nog 1 aflevering van ‘Blues uit de polder’ uit a.s. dinsdag 18 april.
We wensen de familie en vrienden van John veel sterkte toe.
Team VisualFM.

John Bronder

Vandaag in Ron Draait Ze Weer bel gast Martin D. Jr.

Vandaag in Ron Draait Ze Weer hebben we als bel gast Martin D. Jr. aan de telefoon rond 14.30 uur ga ik hem van alles vragen.
We gaan het vooral hebben over zijn EP album Once in a Moontime die in 2022 is uit gekomen.

Dus luister allemaal massaal tussen 14.00 en 16.00 naar Ron Draait Ze Weer en mis niets mocht je het toch gemist hebben vrijdag is de herhaling tussen 18.00 en 20.00 uur.

Martin D. Jr.

Live uitzending op Visual FM van de heropening van Beatles-, Elvis- en Zeezendermuseum

Op zaterdag 25 maart a.s. is de heropening van het Beatles- Elvis en Zeezendermuseum in Alkmaar. Na een verbouwing van 4 weken staat er nu een supergroot museum. Er is super hard gewerkt door Azing en Julie Moltmaker en de vrijwilligers van het museum. De oppervlakte van het museum is verdubbeld en dus is nu 2400 m2 gevuld met een grote collectie over the Beatles, Elvis Presley en met maquettes van zeezenderschepen. Ook de winkels zijn vernieuwd en staat nu achter elkaar. Want u kunt naast de fanartikelen, ook stripboeken, muziekcd’s, muziekdvd’s en lp’s kopen in het museum.
Op 25 maart is er een prachtige opening, komt Moos Presley uit Noord-Scharwoude zingen en is er ook een Beatlescoverband. Ook een Elvis robot geeft een demonstratie. En John en Yoko komen ook nog langs.
Luister vanaf 11.00 uur live op Visual FM naar de opening. De uitzending wordt verzorgd door Marieke Neesen en Ron Overtoom van Visual FM en duurt tot 16.00 uur.

Heropening van het Beatles- Elvis en Zeezendermuseum in Alkmaar.

Vandaag in Ron Draait Ze Weer bel gast Ryan Adriaens

Vandaag in Ron Draait Ze Weer hebben we als bel gast Ryan Adriaens aan de telefoon rond 14.30 uur ga ik hem van alles vragen.
We gaan het vooral hebben over zijn nieuwe single Telephone.

Dus luister allemaal massaal tussen 14.00 en 16.00 naar Ron Draait Ze Weer en mis niets mocht je het toch gemist hebben vrijdag is de herhaling tussen 18.00 en 20.00 uur.

Wat info over Ryan Adriaens:

RYAN is een 19 jarige jongen uit Limburg. Hij schrijft z’n eigen muziek en teksten, bespeelt meerdere instrumenten en produceert z’n eigen liedjes in z’n slaapkamer. Z’n creativiteit is hierbij grenzeloos. Hij combineert instrumenten met uiteenlopende geluiden die hij in het dagelijks leven met z’n telefoon heeft opgenomen. Bij ieder nummer knutselt hij een uniek arrangement in elkaar, geheel in de kleur van het nummer zoals hij het bedoelt heeft. Zo geeft RYAN ieder nummer een uniek karakter. Inmiddels heeft hij z’n eerste album met 7 tracks, met de titel ‘Coffee spilling days’ de wereld ingebracht. Een album met zowel vrolijke als ook meer duistere nummers.

Ryan Adriaens was nog maar zes jaar, toen hij aangaf dat hij graag trompet wilde leren spelen. Dat ging goed en niet veel later leerde hij ook gitaar, ukelele en piano spelen. En vervolgens weet hij als talentvolle producer van z’n eigen muziek z’n weg te vinden op opname-apparaten en bijbehorende plug-ins.

De eerste single die nu van RYAN wordt uitgebracht, is het nummer ‘Telephone’. Een lied over zijn persoonlijke tocht om niet in de alledaagse sleur terecht te komen maar te gaan voor een enerverend leven. Volgens ons staat de weg open naar een prachtige muzikale carriere voor deze sympathieke talentvolle artiest.

Ryan Adriaens Bron: Muziekpromotor

Visual FM ook dit jaar weer omgedoopt tot kerst radio

Visual FM – Serious Internet Radio krijg de afgelopen week een e-mailtje van de kerst man binnen met het verzoek om kerst muziek toe voegen en ik e-mailde de kerst man terug met het antwoord dat het helemaal een goed idee is.

In de non-stop muziek formats is dus vanaf vandaag ook kerst muziek en de winter/kerst/oud/nieuw jaar jingles toegevoegd, Dat wil zeggen dat u niet achter elkaar kerst nummers hoort maar lekker afwisselt met de gewone muziek.

En dit is t/m 1 januari 2023 te horen, de winter jingles blijven nog wel tot en met het voorjaar.

Kerstboom met cadeautjes

Live uitzending Verhalen Halen op Visual FM

Vanavond om 20:00 uur wordt het evenement Verhalen Halen live uitgezonden op VisualFM. 10 Langedijker schrijvers vertellen een verhaal rondom thema Vuur. Tussendoor prachtige muziek van de jongeren van Popschool Your Song! De uitzending duurt ongeveer tot 22:15 uur!

Verhalen Halen Editie 2022