Over Visual FM - Serious Internet Radio

Het ontstaan van:

Op maandag 19 februari 2020 is Visual FM – Serious Internet Radio officieel een internet radiostation geworden, Die uitzendingen verzorgd van uit Langedijk (zins 2022 gemeente Dijk en Waard) en dat alle verplichte kosten zoals Buma Stemra & Sena betaald met een wereldwijd uitzendgebied via internet.

Geen winstoogmerk:

Zo als dit kopje al vermeld draait Visual FM – Serious Internet Radio zonder winstoogmerk, dat wil zeggen dat er geen geld gevraagd word voor de diensten zo als de reclame radio spotjes die u voorbij hoort komen op Visual FM – Serious Internet Radio en de reclame banners op de website en hieronder vallen ook de producten uit de Visual FM – S.I.R Merchandise Shop, hier voor betaald u alleen kosten voor het product en de opdruk en de verzendkosten.

Live radio evenementen:

Zins eind 2020 zijn we gestart met de doorgifte van Serieus Langedijk.
Zij bouwen elk einde van het jaar het glazen huis weer op voor een goed doel in Café de Schelvis te Zuid-Scharwoude en maken dan een marathon radio uitzending van 5 dagen lang.
Elk jaar in de laste week van december worden de non-stop uren hier door vervangen.

Zins eind augustus 2022 zijn we ook gestart met het live uitzenden van de Langedijker Beddenrace 41e editie (wat we volgend jaar ook weer gaan doen)

We maken gebruik van Barix kasjes (dat via het internet werkt) in de studio staat het ontvangende Barix kasje en op het evenement het zendende Barix kasje.

Dus heeft u ook een evenement en dat u het leuk zal vinden dat wij dat live uitzenden?
Vul dan het contactformulier in en dan kijken wij of wij hier iets mee kunnen.

Wel is het super belangrijk dat er een internet aansluiting aanwezig is.

Extra informatie:

De radio programma’s worden voor namelijk in de Nederlandse taal uitgezonden. En er is zelfs één radio programma (Here Are The Beatles) dat ook in de Engels taal wordt uitgezonden.

Ik krijg vaak de vraag kan ik bij je in je radio studio een live programma maken, het antwoord op deze vraag is nee.
Ook kreeg ik de vraag of ik de nieuwe lokale omroep van Dijk En Waard ga worden, het antwoord op deze vraag is ook nee.

Visual FM is een uit de hand gelopen hobby en valt onder PDøROK Multimedia dat gratis diensten aanbied op het internet.
Wie is de man achter Visual FM – Serious Internet Radio dat is Ron Overtoom (lees onder aan deze pagina mijn biografie)

Ik probeer voor elk wat wils op Visual FM – Serious Internet Radio in petto te hebben.

Uitleg over het menu van de website:

Kijk op de “Links" om links zonder logo te bezoeken of de links met logo klik dan op “Links met logo" om de pagina met links plus logo te bekijken via welke internet radio netwerken Visual FM – Serious Internet Radio nog meer te ontvangen is en ook nog links naar artiesten en nog veel meer.

Tevens kan u ook zien welke tracks er draaien klik dan op “Nu op Visual FM Serious Internet Radio". onder kopje RadioDJ.
Bent u benieuwd naar de week radio programmering klik dan op “Programmering" en dan op “Wekelijks" en voor de feestdagen radio programmering klik dan op “Programmering" en dan “feestdagen" en Verzoekjes aanvragen kan ook als u op “Verzoekje aanvragen" in het tapje RadioDJ klikt.

Biografie Ron Overtoom (Directeur & Eigenaar)

Ron Overtoom is de oprichter en eigenaar van Visual FM – Serious Internet Radio. Hij is geboren in Oudkarspel en woont daar nog steeds. Zijn radiocarrière begon in de jaren ’80 als ether radiopiraat onder de naam Radio Ultra. Eind jaren ’80 was hij een aantal jaren technicus bij lokale omroep ‘De Heraut’. In de jaren ’90 is hij ook nog actief geweest als etherpiraat op de FM-band en toen is ook de naam Visual FM ontstaan. Vanaf 2006 tot 2018 was Ron actief bij lokale omroep ‘Compleet FM’ Daarna is Ron zijn internetradiostation gaan uitbouwen met werkzaamheden aan zijn thuis woonkamer radiostudio die nu zo goed als af is (zie de laatste twee foto’s)