Over Visual FM - Serious Internet Radio

Het ontstaan van:

Op maandag 19 februari 2020 is Visual FM – Serious Internet Radio officieel een internet radiostation geworden, wat uitzendingen verzorgt vanuit Langedijk (sinds 2022 gemeente Dijk en Waard) en vanaf dat moment gewoon wereldwijd is te beluisteren via het internet.

Zonder winstoogmerk:

Zoals dit kopje al vermeldt werkt Visual FM – Serious Internet Radio zonder winstoogmerk, dat wil zeggen dat er geen vergoeding gevraagd wordt voor de diensten zoals de radio spotjes die u voorbij hoort komen op Visual FM – Serious Internet Radio en de reclame banners op de website. Hieronder vallen ook de producten uit de Visual FM – S.I.R Merchandise Shop. U betaalt alleen de kosten voor het product zelf en de opdruk -en verzendkosten.

Samenwerking met stichting De Zee Zenders Van Vroeger:

De samenwerking met De Zeezenders Van Vroeger is een feit sinds 14 mei 2023.
Zij hebben nu elf uur zendtijd per week op Visual FM – Serious Internet Radio gekregen wat voor een groot deel al ingevuld is. Op de maandag avond (2 uur) en de woensdag ochtend/avond (3 uur) en op de vrijdag avond (4 uur) en vervolgens op de zondag avond (4 uur)
Ook gaan we samen live radio evenementen organiseren waarvan we op 7 januari 2024 live te beluisteren vanuit het Beatles- Elvis en Zeezendermuseum in Alkmaar.

Live radio evenementen:

Sinds eind 2020 zijn we gestart met het doorgeven van Serieus Langedijk.
Zij bouwen elk einde van het jaar het glazen huis weer op voor een goed doel in Café de Schelvis te Zuid-Scharwoude en maken dan een marathon radio uitzending van maar liefst vijf dagen lang.
In de laatste week van december worden de non-stop uren hierdoor op Visual FM – Serious Internet Radio vervangen.

Sinds eind augustus 2022 zijn we ook gestart met het live uitzenden van de Langedijker Beddenrace 41e editie (wat we volgend jaar ook weer gaan doen)

We maken gebruik van Barix kastjes (dat via het internet werkt) in de studio staat het ontvangende Barix kastje en op het evenement het zendende Barix kastje.
Dus heeft u een evenement en en wil u dat graag live uitzenden?
Vul dan het contactformulier in en dan kijken wij of en hoe we dat samen kunnen organiseren.
Van belang is dat er een internet aansluiting aanwezig is.

Extra informatie:

De radioprogramma’s worden voornamelijk in de Nederlandse taal uitgezonden. Er is  één radio programma (Here Are The Beatles) dat ook in het Engels wordt uitgezonden.

Ik krijg vaak de vraag kan ik bij jou in je radio studio een live programma maken, het antwoord op deze vraag is nee.
Ook kreeg ik de vraag of ik de nieuwe lokale omroep van Dijk En Waard ga worden, het antwoord op deze vraag is ook nee.

Visual FM – Serious Internet Radio is een uit de hand gelopen hobby en valt onder PDøROK Multimedia dat gratis diensten aanbiedt op het internet.
Wie is de man achter Visual FM – Serious Internet Radio? Dat is Ron Overtoom (lees onder aan deze pagina mijn biografie)

Voor ieder wat wils qua muziek is wat we op Visual FM – Serious Internet Radio nastreven.

Uitleg over het menu van de website:

Kijk op de “Links" om de links zonder logo te bezoeken of de links met logo klik dan op “Links met logo" om de pagina met links plus logo te bekijken via welke internet radio netwerken Visual FM – Serious Internet Radio nog meer te ontvangen is en met verder links naar artiesten en nog veel meer interessante dingen.

Tevens kunt u ook zien welke tracks er draaien. Klik daarvoor op “Nu op Visual FM Serious Internet Radio". onder kopje RadioDJ.
Bent u benieuwd naar onze programmering klik dan op “Programmering". De rest wijst zich vanzelf.

Biografie Ron Overtoom (Directeur & Eigenaar)

Ron Overtoom is oprichter en eigenaar van Visual FM – Serious Internet Radio. Hij is geboren in Oudkarspel en woont daar nog steeds. Zijn radiocarrière begon in de jaren ’80 als ether radiopiraat onder de naam Radio Ultra. Eind jaren ’80 was hij een aantal jaren technicus bij lokale omroep ‘De Heraut’. In de jaren ’90 is hij ook nog actief geweest als etherpiraat op de FM-band en in die periode is ook de naam Visual FM ontstaan. Vanaf 2006 tot 2018 was Ron actief bij de lokale omroep: Compleet FM. Daarna is hij zijn internetradiostation verder gaan uitbouwen thuis. Zijn radiostudio is nu compleet af.  (zie foto’s onder)