Kom ook naar Verhalen Halen op 2 oktober in Museum BroekerVeiling! Gratis entree!

Kom naar Verhalen Halen op 2 oktober a.s.

De eerste zaterdag van oktober is voor de zesde editie van het Langedijker schrijversfestival Verhalen Halen. Voor deze keer is Museum BroekerVeiling als locatie uitgekozen. Zoals gewoonlijk is het festijn gratis toegankelijk. Ook voor de drankjes en hapjes hoeft niets te worden betaald. Als de avond valt, brengen de lighallen van het museum de thema’s – Water, voor op het podium en Nacht, voor het Verhalen Halen-boek – samen in een uitzonderlijke sfeer.

De auteurs van dienst hebben nieuw werk geschreven. Beter gezegd: samengesteld, want de moderne technologie stelt hen in staat om ver buiten de grenzen van het oude, vertrouwde papier te treden. Bedenk daarbij dat het schrijvers eigen is om zelf een invulling te geven aan een thema. Hiermee zal het duidelijk zijn: het belooft een bijzondere avond te worden.

Verhalen Halen-boek
Het Verhalen Halen-boek, het jongere zusje van het evenement, is volwassen geworden. Het is uitgegroeid tot een aanzienlijk formaat. De foto van Museum BroekerVeiling, die het omslag siert, brengt alles samen. De locatie, het thema van de avond en het thema van de verhalen binnenin. Als de verhalen in het boek het thema Nacht hebben, kunnen zij dan wel het daglicht verdragen? U, als lezer mag dat beoordelen. Na afloop van de avond krijgt u het boek mee naar huis.

Gevarieerd programma
Speciaal voor het festival heeft het varend monument, het vrachtschip Westfries, een plat dek gekregen. Aan Ron Wolters de taak om de auteurs ordelijk voor het voetlicht te brengen. Geen geringe opdracht, als er elf schrijvers ieder hun eigen invulling hebben gegeven aan het thema. Die uiteenlopende invulling is doorgezet in de muzikale omlijsting. Zonder al te veel weg te geven, kan alvast gemeld worden dat de muzikanten op deze avond – figuurlijk – in het diepe zullen springen.

Verhalen Halen
Zaterdag 2 oktober 2021, aanvang 20.00 uur
Museum BroekerVeiling, Museumweg 2, 1721 BW Broek op Langedijk
Gratis toegang, maar kom op tijd, want vol is vol.

 

Verhalen Halen