Nieuwe CD album van Michael Barkey – Omar M. De Gek

Om vrijdag 25 juni 2021 gaat Michael Barkey over zijn nieuwe CD album praten in het radio Ron Draait Ze Weer.

In het tweede uur van de radio show Ron Draait Ze Weer heb ik hem live in de uitzending aan de lijn.
De herhaling van Ron Draait Ze Weer is op zaterdag 26 juni 2021 om 14:00 uur mocht u het gemist hebben.

Wat info van Michael Barkey zelf over zijn nieuwe album:

“Omar M. de Gek”, die 4 juni dit jaar uitkwam. Vandaag nr. 1 : Tasten in het Duister
Ik begin met het nr. wat ik midden in van de gehele opnameperiode van 3 jaar heb gemaakt. Liefde is verwarrend, iedereen wilt zo vrij mogelijk leven, maar liefde schept ook verplichtingen.
Je laat mij vliegen en genieten, maar laat je mij ook vrij?
Het was net nadat ik met Pieter Molenaar bij Ricky de Sire was uitgenodigd om mee te werken aan een nummer van Ricky (Manilla). Daarna vroeg ik Pieter om mee te werken aan dit nr. Ik vroeg een vinger en kreeg een hele hand of zelfs arm. Ricky heeft mij woorden en melodielijnen gegeven voor het refrein.
En daarnaast begon ik te experimenteren met een jaren ‘80 synthesizer.
In elk nummer schuilt wel iets van mijn grote helden ‘the Beatles’. Hier is de bridge een laag over laag reverse gitaren. De baslijn kwam toen ik een tijdje naar Depeche Mode luisterde.
Op youtube staat de videoclip die is gemaakt door Bas Hoogenberg en opgenomen in het bos van Heerhugowaard. In de clip spelen Pascale Verbruggen (als de Holly Hobbie) en Pieter Molenaar. https://www.youtube.com/watch?v=bc3PMIa_fOQ
De mix en master is van Thomas Olivier. Die ik ook voor het eerst ontmoette tijdens Ricky de Sire zijn opnames. Na deze opname heb ik besloten de rest van het album in ieder geval door Thomas Olivier te laten mixen.

 

Nieuwe CD album van Michael Barkey – Omar M. De Gek