PERSBERICHT: Pianoleerlingen halen ruim € 800,- op voor de Kanjerketting

Met hun pianospel hebben leerlingen van Hans Peerdeman tijdens het Cultureel Pianofestijn een bedrag van ruim € 800,- opgehaald voor de Kanjerketting. De Kanjerketting is een initiatief van de Vereniging Kinderkanker Nederland. Het Pianofestijn werd gehouden in Theater de Binding in Zuid-Scharwoude op vrijdag 20 oktober 2023.

De goed bezochte avond stond in het teken van de herfst en dit kwam tot uiting in een kleurrijk schouwspel van licht, geluid en vallende herfstblaadjes. Onder deze prachtige ambiance lieten 25 leerlingen hun meest favoriete stukken horen. Met uiteenlopende muziek van onder andere Mozart, Einaudi en Tom Odell, was de avond heel divers. Daarbij zorgden de zeer jonge leerlingen voor veel vertedering bij het publiek.

Het slotakkoord van de avond stond in het teken van samenspel, waarbij enkele leerlingen stukken speelden met hun broertje/zusje of vriendin op gitaar, saxofoon en viool. Daarna kwam met een prachtige vertolking van het lied ‘De vondeling van Ameland’ van Boudewijn de Groot een einde aan deze geslaagde tiende editie van het Cultureel Pianofestijn.

Volgend jaar komt er een speciale editie van het Cultureel Pianofestijn die in het teken zal staan van het tienjarig jubileum 2014-2024.

Foto door: Saskia van Tooren